XIV Сабор фрулаша манастира Тресије

У суботу, 02. новембра 2019. године, са благословом Његовог Преосвештенства Епископа шумадијског Господина Јована, у великој сали Центра за културу Сопот, одржан је четрнаести Сабор фрулаша.

Фрулашки сабор је одржан у организацији Црквене Општинске сопотске и Центра за културу, а под покровитељством Градске општине Сопот.

У пратећем програму посетиоци манифестације су били у прилици да погледају наступе Културно уметничког друштва „Космај“ из Сопота, као и квартета „Данијела“.

Сабор је поздравним речима отворио председник Градске општине Сопот, истакавши да је циљ ове манифестације очување српске традиције и културе.

Овогодишњи жири чинили су: Светлана Цеца Азањац – етномузиколог и уредник емисије „Од злата јабука“ на РТС Радио Београд, Влада Баралић – мајстор фруле, професор фруле у школи Стеван Мокрањац, Александар Аца Гавриловић – професор хармонике, етномузиколог, од ове године уписан у Светску енциклопедију, као и почасни члан Добривоје Доца Тодоровић – најпознатији самоуки фрулаш у Србији.