Нови ултразвучни апарат за преглед беба у Дому здравља Сопот

У оквиру програма сарадње са локалним самоуправама „Заједници заједно“, компанија НИС је Дому здравља Сопот донирала ултразвучни апарат за дијагностику правилног развоја кукова беба, вредан три милиона динара.

Свечаности поводом уручења донације присуствовали су Зоран Радојичић, градоначелник Београда,  Кирил Тјурдењев, генерални директор НИС-а, секретарка за здравство Вера Дражић, представници  општине Сопот, као и руководство Дома здравља.

Зоран Радојичић, градоначелник Београда, захвалио je компанији НИС на овој донацији и истакао њен значај за Град Београд и општину Сопот. Градоначелник је изразио задовољство што ће, захваљујући сарадњи са компанијом НИС, наши најмлађи пацијенти имати најквалитетније услове за лечење. Он је додао да сарадња између Града Београда и Дома здравља Сопот, као и општине Сопот добро функционише, похваливши рад председника градске општине Сопот  Живорада Милосављевића.

Генерални директор НИС-а навео је да је један од циљева НИС-а улагање у здравље најмлађих и да је донирана опрема корак ка циљу да први кораци малишана буду сигурни и чврсти.

Програм друштвене одговорности НИС-а „Заједници заједно“ траје већ 11 година и  реализује се у сарадњи са локалним заједницама широм Србије. До сада је  подржано  више од 900 пројеката из различитих области, а њиховом реализацијом унапређењен је квалитет живота грађана. Ове године, НИС је издвојио 20 милиона динара за пет пројеката из области здравства у главном граду.