Министар пољопривреде Бранислав Недимовић у посети Сопоту

Министар пољопривреде Бранислав Недимовић, заједно са председником градске општине Сопот Живорадом Милосављевићем, посетио је газдинство Милана Марковића из Малог Пожаревца. Породица Марковић се бави воћарством, а од 1980. године имају фарму кока носиља са око 4300 кока.        

Приликом посете министар је рекао да ће у наредном периоду покушати да реши питање пољопривредних пензија које тишти многе пољопривреднике, као и да се створи довољна количина средстава за подстицај за мале и средње пољопривредне произвођаче.

Министар је у разговору са присутним пољопривредним произвођачима са територије градске општине Сопот, Слободаном Сарићем из Дучине, Дарком Јованићем, Гораном Маринковићем из Неменикућа, Бранком Савковићем из Слатине, Добрицом Радић и Драганом Симић из Малог Пожаревца, нагласио и да је аграрни буџет повећан за скоро 10%, те да је највећи део тог новца усмерен на субвенције и инвестиције.

Посета министра Недимовића општини Сопот је јако важна због даљег развоја пољопривредне производње и учествовања на тржишту, с обзиром да се велики број домаћинстава озбиљно бави пољопривредном производњом. Поред оних који се већ дуго баве ратарство, сточарством, повртарством и воћарством (јабука, бресква, шљива и кајсија),појављује се и све више оних који на нашој општини дижу засаде култура које до сада нису биле заступљене као што су малина, боровница, аронија и лешник.