За обнову школе и три вртића у Сопоту 55,5 милиона динара

Од почетка године Секретаријат је за обнову основне школе „Цана Марјановић“ и три вртића у Сопоту издвојио 55,5 милиона динара, изјавио је градски секретар за образовање и дечју заштиту Славко Гак.

Он је данас са председником Општине Сопот Живорадом Милосављевићем обишао реконструисану школу у чију је обнову уложено 37 милиона динара.

„Реконструисаним и адаптираним делом школе добили смо безбедан објекат за одвијање наставе, реконструисану свечану салу, свлачионице које ученици нису имали, библиотеку. Град је школу опремио и новим намештајем и опремом за фискултурну салу”, рекао је Гак.

Гак и Милосављевић обишли су и вртић „Весело детињство“ у Малој Иванчи где су у току радови на адаптацији и санацији и последњи новоизграђени вртић “Пчелица” чију је изградњу са 130 милиона динара финансирала Општина Сопот.

“Ово је једна од четири општине у Београду на којој након завршеног конкурса за вртиће немамо листу чекања, зато нам је овде сада приоритет санација постојећих вртића јер су капацитети довољни након отварања новог вртића прошле године”, рекао је Гак.

У вртићу у Малој Иванчи у току су радови на реконструкцији кухиње, инсталација, комплетна санација терасе на спрату као и санација дела тротоара на техничком улазу у кухињу и то је, према речима Гака један од три вртића на којима су у овом тренутку активни радови вредности 18,5 милиона динара,

Живорад Милосављевић је истакао да су ово примери одличне сарадње институција на свим нивоима јер је најбитнији крајњи исход, бољи услови за децу у школама и вртићима.

„Кроз сарадњу са Градом Београдом и Секретаријатом покренули смо обнову установа за децу и резултате већ видимо јер већ у спетембру дочекујемо ђаке у реконструисаној школи у Раљи и дограђеном вртићу у Малом Пожаревцу “, закључио је Милосављевић.
Они су најавили и проширење Основне школе “Милорад Мића Марковић” у Малој Иванчи и изградњу нове фискултурне сале.