Сопотски излагачи на Сајму етно хране и пића

У хали 3 Београдског сајма протеклог викенда је одржан 14. Сајам етно хране и пића,  који представља највећу смотру ове врсте, где произвођачи представљају прехрамбене производе који су најчешће рађени руком на традиционалан начин и од органски гајених сировина.

Ове године 17 излагача са територије Градске општине Сопот је имало прилику да изложи и промовише своје производе, и на тај начин утемељи своју робну марку производа.

Ресторан „Радовање“ се представио на централном штанду града Београда, где су посетиоци имали прилику да врше дегустацију њихових производа.

Три специјалне награде са штанда града Београда, које је доделио Секретаријат за привреду, су отишле у руке излагача из Сопота, и то:

  1. Ани Чупић – за област органске производње
  2. Марку Ивановић – за област пчеларства
  3.  Сави Жмурић – за најлепши штанд

Такође, стручни жири Сајма етно хране и пића је доделио специјална признања, Милени ал Јидах – за ликер од боровнице и Сандри Ђуровић – за „Царски“ ајвар од цепкане паприке.

Сајам етно хране и пића, одржан је под покровитељством Републике Србије, Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде и Града Београда.