Расписан конкурс за пројекте из области туризма

altСекретаријат за привреду расписао је конкурс за финансирање програма и пројеката из области туризма на територији Београда у 2009. години. Пројекте који подстичу развој туризма на читавој територији града и боље коришћење туристичких потенцијала, унапређују поједине видове туризма и доприносе оживљавању амбијенталних целина и уређењу града као пожељне туристичке дестинације, град ће финансирати са пет милиона динара. Рок за достављање предлога пројеката је 6. април.

Предност ће имати програми и пројекти који се реализују у време одржавања и за потребе учесника и гостију Универзијаде 2009, како због значаја ове спортске манифестације тако и због рационалног трошења средстава и опште штедње.

Право учешћа имају непрофитне организације и институције са седиштем регистрованим на територији града Београда. Након извршеног избора, Секретаријат за привреду склопиће уговоре са носиоцима програма и пројеката. Град је прошле године за девет одабраних програма и пројеката из области туризма издвојио пет милиона динара, док је 2007. године за 15 изабраних програма и пројеката из области туризма, трговине и предузетништва издвојено седам милиона динара.