Отворена пошта у Малој Иванчи

Данас је прорадила 45. сеоска пошта с бесплатним интернет кутком од почетка године у акцији „52 поште за 52 недеље”, којом Пошта Србије шири своју мрежу и као друштвено-одговорна компанија доноси бољитак житељима мањих средина.
У име в. д. директора Поште Србије Мире Петровић, данас је 
Срђан Јовановић, директор Функције поштанске мреже, пустио у рад нову пословницу с бесплатним приступом интернету у Малој Иванчи. На овај начин Пошта Србије одговорила је на иницијативу коју је потписало 727 мештана овог сопотског села.

„Циљ наше акције 52 поште за 52 недељеје да мештанима сеоских средина обезбедимо услове за живот приближне онима какве имају становници градова. Широм Србије долазимо тамо где нас грађани зову и тако 45. сеоску пошту отварамо у Малој Иванчи. Преко 3.500 становника Мале Иванче и Поповића од данас добија прилику да савремене поштанске, телекомуникационе и платне услуге реализује на кућном прагу. Такође, више од 40 правних субјеката који послују у овом крају добијају шансу да на излазу из својих производних погона имају неопходне услуге. Тиме Пошта Србије у години предузетништва жели да помогне развој овог важног сектора привреде Србије”, рекао је Срђан Јовановић и додао да Пошта Србије овом акцијом потврђује стратешко партнерство са локалним самоуправама, што је била и основна идеја иницијатора акције министра Милана Кркобабића.
Живорад Милосављевић, председник општине Сопот, која је обезбедила и адаптирала простор за рад ове пословнице, поручио је: „Очекујемо да ово буде профитабилан посао за Пошту Србије, али и корисна прича за грађане, јер је добар гест да имају пошту у својој средини и приближене услуге, чиме се доказује да држава и њена јавна предузећа раде у њиховом интересу”.