ОПШТИНА СОПОТ НА САЈМУ ТУРИЗМА

На предстојећем Међународном сајму туризма, који ће бити одржан од 26.02.2009. до 1.03.2009.године , градска општина Сопот узеће учешће заједно са још девет градских општина.
Секретаријат за привреду града Београда и Туристичка организација Београда на штанду површине 300м2 представиће туристичке потенцијале општина Сопот, Нови Београд, Врачар, Барајево, Сурчин, Звездара, Младеновац, Лазаревац, Обреновац и Гроцка.
Под слоганом ,,Зато, што волим Београд“ на штандовима градских општина биће представљени делови Београда који су интересантни и занимљиви за разгледања, излете и краћи боравак у природи.
На штанду општине Сопот посетиоци ће моћи да се упознају са туристичким потенцијалима као што су прелепа планина Космај, проглашена заштићеним природним добром, затим манастир Тресије и остаци манастира Кастаљан. Општина Сопот је позната и по јединственим старим грађевинама- Борикића воденица и кућа породице Жујовић, која је под заштитом државе од 1948. године. Ту су и многа спомен-обележја богате историје овог краја, као и манифестација која у Сопот привлачи велики број посетилаца сваке године почетком јула – филмски фестивал СОФЕСТ.
Пoзивамо све заинтересоване да дођу и посете наш штанд у Хали XIV.