Министар Томислав Момировић у посети општини Сопот

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић обишао је данас са својим сарадницима општину Сопот, где је са председником Живорадом Милосављевићем и општинским руководством разговарао о пројектима који су у току и чија ће реализација почети у блиској будућности.

Најважнија тема, која је од огромног значаја за нашу општину је изградња погона за пречишћавање отпадних вода и канализаоционе мреже.

Такође је било говора о улагањима у путну инфраструктуру, као једне од основа за даљи развој општине. Очекује нас реконструкција деонице авалског пута Раља – Ђуринци дужине 6 км, затим деонице Ђуринци – Сопот дужине 4 км и Тресије – Зорољин у дужини од 4 км. Оквирна вредност радова биће 300 милиона динара.

Једна од тема је била и реконструкција једног од пружних колосека који пролазе кроз нашу општину, развијање железничког саобраћаја и обезбеђивање сигурнијих пружних прелаза.

Закључено је да Влада Републике Србије заиста улаже огромне напоре у равномеран развој свих подручја и општина и с тим у вези улаже озбиљна средства.