Министар Недимовић у Неменикућу – решен проблем здравствене заштите животиња

Дана 29. јануара министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Бранислав Недимовић је у пратњи директорке Управе за ветерину Емине Милакаре и председника градске општине Сопот Живорада Милосављевића посетио пољопривредно газдинство Драгана Попадића из Неменикућа.

Министар Недимовић је у разговoру са окупљеним пољопривредницима из села Неменикуће истакао да се нашло решење за проблем направљен пре пар месеци од стране надлежних служби, који је довео до тога да пољопривредници и остали власници домаћих животиња из Неменикућа и Ђуринаца уместо у ветеринарску установу у Сопоту, морају да одлазе у суседну општину Младеновац и промене чак и до осам превоза, потроше знатно више времена и средстава него што им је до скоро било потребно. У наредне две недеље ће се стање потпуно нормализовати и Неменикуће и Ђуринци ће бити враћени матичној ветеринарској установи Београд са седиштем у Сопоту.

Газдинство породице Попадић броји 50 грла, а цело Неменикуће око 1000. Министар Недимовић је одговарао на питања окупљених, говорећи између осталог да Министарство улаже значајне напоре за побољшање услова и субвенција за пољопривреднике. Истакао је да држава враћа 50 % за улагања за пољопривредне објекте, учествује кроз субвенционисане кредите код пословних банака а такође је помињао и средства кроз Ипард програме. За све програме се заинтересовани могу јавити надлежним саветницима за пољопривреду у општинама. Такође је истакао да ће држава ускоро пронаћи решење и за ИМТ како би поново покренуо производњу.

Председник градске општине Сопот Живорад Милосављевић се захвалио министру Недимовићу на посети и томе што је нашао решење за проблем који је мучио становнике Неменикућа и Ђуринаца додавши да је јако важно одржати вертикалу власти Република – Град – Општина, која даје одличне резултате и да је то у најбољем интересу грађана општине Сопот.