Синиша Мали: Сопот рекордер по броју асфалтираних улица

У претходне четири године у општини Сопот изграђено је укупно 275 километара различитих путева и та општина је рекордер у броју асфалтираних улица, изјавио је градоначелник Београда Синиша Мали.
Maли је у Сопоту обишао радове на асфалтирању пет километара дугог пута у Ђуринцима, који то насеље повезује са месном заједницом Поповић.

„У Сопоту је у последње четири године изграђено укупно 275 километара различитих путева. Асфалтирано је око 30 километара, путева, реконструисано 55, изграђено 60 километара нових земљаних атарских путева и насуто каменом 125 километара путева“, рекао је Мали новинарима.

Како је рекао, то је важно за пољопривреднике из тог дела Београда, да могу лакше и брже да дођу до својих имања и поља и како би се пољопривредна производња додатно развила, додајући да је град за сопотске пољопривредника издвојио 12,3 милиона динара субвенција за механизацију, ратарство, повртарство…

Мали је додао да је у претходном периоду у Сопоту постављено 30 километара нове водоводне мреже и три километра канализације.
Рекао је и да је унапређен јавни превоз, па сада за Београд има 30 полазака аутобуса, а купљено је и пет нових аутобуса за потребе „Ласте“ у Сопоту.

Градоначелник је најавио завршетак обнове вртића у Сопоту, после чега, како каже, неће бити листе чекања у тој општини. Такође у плану је и уређење Завичајног музеја у Сопоту.
Везано за месну заједницу Ђуринци у плану је, каже, и реконструкција зграде месне заједнице Ђуринци, уређење тамошњег вртића, али изградња паркинга код аутобуске станице у Ђуринцима.

„Трудимо се на сваки начин да унапредимо живот људи у Сопоту, како би он био истог квалитета као у центру. Комуникација за грађанима, њихове критике и сугестије чине да будемо бољи, да решавамо проблеме и боримо се да град буде боље место за живот“, рекао је Мали.
Председник општине Сопот Живорад Милосављевић навео је да су у току радови на више локација, да се ради пут Дучина – Стојник – Бабе, док је прошле године асфалтирано и пет километара пута од Ђуринаца ка Малом Пожаревцу, а све то је, каже, шасна за привредни развој Сопота.

Посебно је истакао да је у Сопоту неколико лекара, којима је општина дала шансу кроз програм „Лекар у кући“ и за које се гради 16 станова који ће бити готови до краја године. „То је шанса да нам људи остају овде“, закључио је Милосављевић.