Манифестација „Дани Београда” од 16. до 19. априла

altГрадска манифестација „Дани Београда”, која се ове године организује по седми пут, одржаће се од 16. до 19. априла, а обележиће је различити концерти, изложбе, културни, образовни, спортски и протоколарни програми, који подразумевају и уручење Награде града Београда најистакнутијим суграђанима.

– Ове године специфичност прослави даће неколико дешавања која се подударају са „Данима Београда”. Завршни дан прославе, поред великог Васкршњег концерта у храму Светог Саве, обележиће симболично и поновно оживљавање културних програма у Скадарлији, једном од најатрактивнијих градских места – рекла је данас на конференцији за новинаре у Старом двору Радмила Хрустановић, помоћник градоначелника Београда и председник Одбора за прославу „Дана Београда”.

Према њеним речима, град ће, у оквиру акције „Београд – Београђанима”, током Дана Београда обрадовати и оне најмлађе, тако да ће за њих бити уприличено извођење неколико позоришних представа, а у недељу ће и капије Зоолошког врта бити широм отворене за београдске малишане и њихове родитеље. Наравно, и за одрасле ће бити уприличени бројни програми као што су: отварање изложбе „Мост на Калемегдану” у Скупштини града и Галерији Улуса, изложбе у Педагошком музеју и Архиву града Београда, изложбе Тераторија у градским општинама на ободу, разгледање културно-историјских споменика у организацији Туристичке организације Београда, као и позоришне представе.

– Програм овогодишње манифестације је јефтинији и за њега је град издвојио мање средстава него ранијих година. Намера је била да се Београд приближи Београђанима, као и да се отворе врата позоришта и других установа. Београд је, као велики спортски центар и овогодишњи организатор Универзијаде, по први пут добио и организацију завршнице регионалне кошаркашке НЛБ лиге. Полуфинале и финале овог такмичења одржаће се у Београдској арени, а најбољим ученицима и најталентованијим спортистима београдских школа биће у великом броју подељене карте за овај спортски спектакл – казала је Радмила Хрустановић.