Град предлаже померање почетка другог полугодишта као и радног времена дела запослених

Градоначелник Београда Драган Ђилас и председник Скупштине града Београда Александар Антић упутили су заједничка писма министру просвете Жарку Обрадовићу и министру рада и социјалне заштите Расиму Љајићу.


Од Министарства просвете тражи се да у постојећим околностима изазваним смањењем испорука гаса и отежаног снабдевања енергентима размотри могућност за евентуално одлагање – померање термина почетка другог полугодишта уколико се ситуација са снабдевањем енергентима до тада не побољша. У том писму напомиње се да Град Београд већину својих потреба за гасом компензује коришћењем мазута који сам финансира и да је на тај начин омогућено снабдевање гасом потрошача у другим деловима републике и колико-толико омогућено функционисање целокупног електроенергетског система.

У писму министру Љајићу предлаже се разматрање могућности за померање почетка радног времена за део запослених јер се као последица ледене кише догађа велики број повреда, нарочито у периоду између 6 и 9 часова када су температуре најниже. Зато се предлаже померање почетка рада свуда где је то могуће како би се превазишле последице лоших метеоролошких услова.