Година спорта

Лето које је на измаку, широм наше општине, протекло је у спортским дешавањима. Наиме, уз велико ангажовање заљубљеника у спорт и помоћ градске општине Сопот, а све у циљу промоције спорта, едукације младих, афирмације спортског аматеризма и надасве дружења, организован је низ карате, кошаркашких, рукометних, фудбалских и турнира у баскету.

Једанаести по реду, Меморијални карате турнир „Ђура Прокић“ одржан је у спортској сали О.Ш. „Јелица Миловановић“ у Сопоту, у организацији Карате клуба „Дипломатик“ и Београдског карате савеза, уз њега одржан је и карате турнир у организацији Карате клуба „Сопот“. Турнири су одржани у складу са правилима Карате федерације Србије и Светске карате федерације, са такмичењима у следећим дисциплинама: кате појединачно, кате екипно, борбе појединачно, борбе екипно.

Такође, у спортској сали ОШ „Јелица Миловановић“ у Сопоту, Кошаркашки клуб „Сопот“ организовао је турнир за млађе категорије у мушкој и женској конкуренцији.

Рукометни клуб „Космај“ из Раље организовао је на свом рукометном терену турнир за млађе категорије.

Омладинске фудбалске школе из ФК „Сопот“ и ФК „Космај“ Раља су на својим теренима одржали турнире у великом фудбалу за млађе категорије фудбалера, на којима је учешће узело преко осамдесет екипа из целе Србије.

Организовани су турнири и у баскету „три на три“ у месним заједницама Сопот, Раља, и Мали Пожаревац који су окупили више од 50 екипа.

Караван турнира у малом фудбалу, у категорији играча старијих од 16 година, почео је у мају месецу турниром који је организован у Дучини, потом је настављен низом турнира у Слатини, Раљи, Рогачи, Малој Иванчи, Поповићу, Ђуринцима, Парцанима, Дрлупи, Неменикућу, Малом Пожаревцу и у Ропочеву – мз Сопот, који су окупили више од 250 екипа, око 3000 играча и велики број гледалаца. Следећи по реду је традиционални зимски турнир у малом фудбалу у Сопоту, који ће се одржати у првој половини децембра у фискултурној сали ОШ „Јелица Миловановић“ у Сопоту.