X Сајам здраве хране „Милена Татар“ Сопот 2022

Десети по реду Сајам здраве хране „Милена Татар“ одржан је у петак 03. јуна, у парку испред Конака кнеза Милоша. Као и претходних година ову манифестацију је организовала Градска општина Сопот  у сарадњи са емисијом РТС-а ,,Знање и имање“.

Сајам је окупио преко 60 излагача, произвођача здраве и органске хране из Сопота и околине, али и осталих крајева Србије. Посетиоци су имали прилике  да се упознају са производима, с методама органске производње и искуствима самих произвођача, али и да дегустирају воће, поврће, сокове, џемове, сушене плодове, затим производе од брашна, намазе, сиреве, чајеве, ракију, вино и остале пољопривредне производе које су излагачи по обичају домаћински припремили и понудили на богато декорисаним штандовима.

Гости овогодишњег Сајма су били: проф. др Миладин Шеварлић, проф. др Лука Радоја, Сенад Махмутовић – државни секретар за пољопривреду, Бранкица Јанковић – повереница за родну равноправност и Милисава Петковић.

За музички део програма били су задужени: Трубачки оркестар Браћа Илић, група Ођила, Ана Дукић – Ханг друм и др Милош – Кавал.

Свим излагачима су додељене захвалнице, а специјалне награде су уручене, за најмлађег произвођача органске хране, Влчек Мирку и за верност и достигнућа у органској производњи, органском домаћинству „Домаћица Драгица“.

Градска општина Сопот се захваљује свим учесницима десетог Сајма здраве хране.