Успешна сарадња општине Сопот и општине Гроцка

Секретар за саобраћај града Београд  Душан Рафаиловић и директор Дирекције за путеве Секретаријата за саобраћај Славиша Живковић, заједно са председником градске општине Гроцка Драгољубом Симоновићем и председником градске општине Сопот Живорадом Жиком Милосављевићем, посетили су данас насеље Дражањ и том приликом разговарали су  са грађанима о капиталним инвестицијама које се планирају у овом насељу.

По први пут имамо ситуацију да две општине, општина Гроцка и општина Сопот, заједничким снагама и иницијативом се се договориле са представницима градске власти да се асфалтирадеоница пута  која спаја Дражањ са Малим Пожаревцом.

Председник градске општине Гроцка Симоновић овим пут истакао је да је  реконструкција ове деонице пута од заједничког интереса за грађане и једне и друге општине.

„Сматрам да је овај пут стратешки важан за мештане, јер ћемо на тај начин допринети да знатно брже и лакше обављају свакодневне послове. Такође, ове године урадићемо око 70 улица на нашој општини и 50 км атарских путева, како би на тај начин допринели развоју путне инфраструктуре. Оно што је веома важно, пре свега за пољопривреднике, а ово је богат воћарски крај, по први пут у историји, ове године обезбедићемо по 12 ракета за сваку противградну станицу, а има их укупно 8.“ – истакао је Симоновић.

Председник градске општине Сопот Живорад Жика Милосављевић нагласио је да ова деница пута, у дужини од 1800 метара у највећој мери у власништву општине Гроцка, али територијално припада општини Сопот. Због тога су председници ове две општине удружили и заједно затражили од града Београда средства за ову важну инвестицију, која ће до краја године бити асфалтирана.

Прдставници Секретаријата за саобраћај, секретар Душан Рафаиловић и директор Дирекције за путеве Славиша Живојиновић овом приликом истакли су да  никада до сада није постојала боља сарадња градске власти са градским и приградским општинама, а резултат такве сарадње и доказ успеха су  управо радови и улагања у путну инфраструктуру, а све у корист и на задовољство грађана.