Сајам спорта у Сопоту 2024

У организацији Спортског савеза Београда, Градске општине Сопот и Спортског савеза Сопота,  под покровитељством Града Београда – Секретаријата за спорт и омладину, у спортској сали основне школе „Јелица Миловановић“ одржан је други по реду Сајам спорта Градске општине Сопот.

Учешће на сајму представљањем својих активности на штандовима узело је 16 спортских клубова са територије наше општине и преко 500 основаца.

Председник Градске општине Сопот, Живорад Милосављевић, отворио је Сајам спорта и у свом обраћању истакао значај оваквог догађаја пре свега за децу школског узраста који су кроз промоцију рада спортских клубова имали прилику да се информишу и одлуче за спорт који ће тренирати. Захвалио се свим присутнима и спортским клубовима поделио лопте.

Сајам спорта има за циљ укључивање што већег броја деце у систем спорта, јачање тимског духа и стимулисање школске омладине на редовно упражњавање физичке активности.  Ово је био први од овогодишњих општинских спортских сајмова који ће се планираном динамиком до краја године реализовати на територији свих 17 београдских општина.