Положени венци на спомен обележју у Малом Пожаревцу

Поводом  сећања на родољубе који су од стране окупатора стрељани  26.маја 1943.године у Малом Пожаревцу,  представници три градске општине Сопот, Младеновац и Гроцка положили су венце на спомен обележје. Заробљеници  из логора на Бањици, који су ту доведени и стрељани, већином су потицали са ових простора – Грочанског, Младеновачког и Космајског среза.

Сваке године, представници три општине Гроцке, Младеновца и Сопота, као и грађани, чланови градске и општинских делегација СУБНОР-а одају почаст палим родољубима.

Домаћин ове године била је градска општина Сопот, испред које су венац положили председник Живорад Милосављевић и заменик председника Владан Лукић.

Комеморацији су такође присуствовали и венце положили делегације градских општина Гроцка и Младеновац, делегација СУБНОР-а Београд на челу са Бором Ерцеговцем, делегације УБНОР-а Сопот, Младеновац, Гроцка и Барајево, представници месне заједнице Мали Пожаревац, као и представници општинских одбора Социјалистичке партије Србије Сопота, Младеноваца и Гроцке.

Венац је на спомен обележје положила делегација УБНОР-а Херцег Нови на чијем је челу Милан Вујагић.

Комеморацији су присуствовали и ученици основне школе „Милорад Мића Марковић“ из Малог Пожаревца, који су положили цвеће на спомен обележје.