Најмлађи Београђани добиће 12 нових вртића, у припреми документација за још шест

altГрадоначелник Београда Драган Ђилас посетио је недавно реновирани вртић „Шећерко“ на Вождовцу у коме ће сада моћи да борави око 400 малишана и том приликом најавио градњу и адаптацију нових вртића у Београду.

– Једно од главних обећања које смо дали пре око седам месеци да ће у вртићима бити места за сву децу чија оба родитеља раде биће испуњено у јануару, односно априлу следеће године. Тада ће најмлађи Београђани добити 12 нових вртића. Када се заврши градња ових установа у њима ће моћи да борави око 4.000 деце, а на листама чекања сада се налази њих око 3.500. У припреми је и техничка документација за градњу или адаптацију објеката на шест локација у граду. Добро је што се вртићи граде у рубним општинама (насеље Алтина, Батајница, Сопот), али и у централним. Очекујемо да ће буџет града бити мањи за око 200.000.000 динара, али за вртиће, мост на Ади и мост Земун – Борча биће средстава – рекао је Драган Ђилас.

Нови вртићи налазиће се у Сремчици (200 места), Алтини (270 места), Батајници (270), Калуђерици (270), Раљи (131 место), Цераку (200), Белом Потоку (80), Борчи (200), Чукаричкој падини (270), Великом Мокром Лугу (160), на Видиковцу (150) и у Миријеву 2 (270 места).

– Поред изградње и адаптације објеката за боравак деце, градиће се и централне кухиње за припрему хране на Савском венцу и у Младеновцу. Обезбеђивањем додатних шест простора капацитети вртића повећаће се за још око 1.500 места. Ти простори налазиће се у Лештанима, Болечу, Рипњу, Реснику, Миријеву и у општини Земун – рекла је Љиљана Јовчић, секретар за дечју заштиту.

Вртић „Шећерко“ данас су посетили и помоћник градоначелника Александар Бијелић, директор Агенције за инвестиције Марко Благојевић, челници општина и директори предшколских установа.