Бркић оборио рекорд у формули

Другог дана ауто трке „Награда Сопота 2023“ која се бодује за национални шампионат и Отворено првенство Србије, надметало се 54 такмичара, а победу је поново однео Урош Бркић, оборивши рекорд стазе ( 1:02:651). Друго место у генералном пласману заузео је Александар Видосављевић, а треће Александар Јорданов.

У недељу се возио и „Куп Сопота 2023“. Победу је однео Пејић. Други је био Студен, док је треће место освојио Димитријевић.

Пратећа манифестација у недељу била је сада већ традиционална Изложба старовременских возилa. Посетиоци су могли погледати караван од 25 аутомобила, који су прво били изложени код Трга градске општине Сопот од 10 часова, а након тога око 14 часова караван се пребацио на Космај.

Организатори овогодишње трке су  били Управа градске општине Сопот, Ауто кућа „Рели“, Ауто-Мото Савез Србије, Спортски ауто и картинг савез Србије.

Овом приликом се захваљујемо пријатељима овогодишње трке фирми „Грована“,  породичној фирми „Браћа Мирчић“ из Младеновца ,која се бави оптиком, сатовима и накитом, и продавници аутоделова „Тини ауто“ из Сопота, који су припремили пригодне поклоне за победнике.