Асфалтиран пут у Парцанима

Заменик градоначелника Горан Весић, је у пратњи Александра Марковића, помоћника градоначелника , Душана Рафаиловића, секретара за саобраћај и Живорада Милосављевића, председника Градске општине Сопот обишао завршне радове на асфалтирању државног пута „Парцани – Рипањ“ који повезује општине Вождовац, Барајево и Сопот и који омогућава градској општини Сопот излаз на Ибарску магистралу.

Вредност инвестиција је скоро 1,5 милиона евра, те да ће комплетан посао бити завршен у наредних седам дана.

„Ово је био пут који је повремено био насипан и који грађани нису могли да користе у кишном периоду. Ми смо на захтев општине Сопот а у договору са Путевима Србије, успели да урадимо 7,2 километара пута“, рекао је Весић новинарима.

Како је навео, са тог пута може се стићи до Барајева, Ибарске магистрале, као и наплатне рампе у Малом Пожаревцу, односно до ауто пута.

„Ово је велико олакшање за мештане ове три општине. Овај пут ће, осим што повезује три општине, допринети и развоју привреде и туризма. Све што радимо повезано је једно са другим и део је великог плана како да Београд постане боље место за живот. Ми се трудимо и наша политика је да у свим деловима града буду исти услови за живот, а то су пут, вода, канализација и јавни превоз“, рекао је Весић.

Он је навео да ће по завршетку пута „Парцани-Рипањ“ бити реконструисана и постојећа саобраћајница кроз Парцане у дужини од 2,8 километара.

„Важно је да се Београд, после много година, плански развија и да се приградска насеља развијају бржим темпом него центар града, јер су деценијама била запостављена“, рекао је Весић.

Председник општине Сопот Живорад Милосављевић изразио је задовољство због асфалтирања пута „Парцани-Рипањ“ јер ће то, како је рекао, пуно значити грађанима. Он је рекао да ће општина Сопот са Градом реализовати пројекат реконструкције сеоског дома.

„Ми смо са Градом завршили 15 сеоских домова, а преостало је да се ураде још у Парцанима, Стојнику и Бабама“, навео је он.

Како је додао, општина и Град финансирају изградњу вртића у Сопоту, за око 350 деце, који ће како је најавио бити стављен у функцију крајем октобра.

[rl_gallery id=“1463″]