Завршен пети Сајам здраве хране „Милена Татар Сопот 2017“

Пети, сада већ традиционални Сајам здраве хране „Милена Татар Сопот 2017“, протекао је у знаку задругарства.

Манифестацију је ове године отворио министар задужен за регионални развој и координацију рада јавних предузећа Милан Кркобабић, који је истакао да је производња органске хране будућност Србије.

Председник Градске општине Сопот Живорад Милосављевић је рекао да општина Сопот има традицију удруживања, произвођаче који желе да се удруже што ће допринети развоју  ове средине, њиховом заједничком напретку на тржиштима као и општем просперитету земље.

На трибини која је одржана у Центру за културу Сопот учествовали су представници Министарства пољопривреде, „Сербиа органика“ као и директор Центра за развој пољопривреде из Ужица Борко Павић, који је говорио о повратку поверења српског сељака у удруживање.

Пети по реду Сајам здраве хране „Милена Татар Сопот 2017“ окупио је око четрдесет излагача здраве хране из свих крајева Србије. Ове године штанд су имали и гости из места Кавадарци из Македоније. Посетиоци су имали прилику да се упознају са производима, методама органске производње и искуствима самих произвођача.

Свим излагачима су додељене захвалнице, а диплома за најмлађег произвођача органске хране припала је пољопривредном газдинству Арсеновски Александра из Београда, за произвдњу безквасног хлеба од органског брашна и припрему веганске, вегетаријанске и сирове хране.