XI Сајам здраве хране „Милена Татар“ Сопот 2023

Једанаести по реду Сајам здраве хране Милена Татар одржан је у петак 29. септембра, у парку испред Конака кнеза Милоша. Као и претходних година ову манифестацију је организовала ГО Сопот  у сарадњи са емисијом РТС-а ,,Знање и имање“.

Сајам је окупио велики број излагача, произвођача здраве и органске хране из Сопота и околине, али и осталих крајева Србије. Посетиоци су имали прилике да се упознају са производима, с методама органске производње и искуствима самих произвођача, али и да дегустирају храну коју су излагачи по обичају домаћински припремили и понудили на богато декорисаним штандовима.

Овогодишња трибина носила је назив ,,Радост стварања“ и окупила је седам предавача, међу којима су били помоћник министра пољоприврде, Александар Богићевић, секретар Секретаријата за пољопривреду града Београда, Саво Павичић, професор др Лука Радоја, директор Института за патологију говора „Ђорђе Крстић“, др Мирјана Совиљ, директорка Пољопривредне саветодавне и стручне службе Београд, Милица Јанковић, Оливера Пауновић и уметница Ксенија Леа Ронаи. Модератор овогодишње трибине била је водитељка РТС-а, Драгана Попов.

Након едукативног дела, у склопу манифестације приказан је пригодан културно уметнички програм. На крају је уследило уручивање награде најмлађем произвођачу из области органске производње, која је ове године припала Удружењу „Запис Космаја“, као и уручивање захвалница за учешће свим излагачима који су се ове године потрудили да својим присуством допринесу узрастању ове лепе и значајне манифестације.