Уручена признања „Капетан Миша Анастасијевић“

На нивоу Привредне коморе Београда додељена су признања „Капетан Миша Анастасијевић“ заслужним појединцима и компанијама привредног и јавног живота.

Свечано уручење плакета са златним печатом, на коме је лик угледног српског предузетника Мише Анастасијевића, обављена је у Ректорату Универзитета у Београду, 6.јуна 2014.године.

За развој и унапређење локалне самоуправе признање је добио Живорад Милосављевић, председник градске општине Сопот.

Међу осталим добитницима награде су добили његова екселенција Александар Васиљевич Чепурин, амбасадор Руске Федерације у Србији, за динамичност привредних и пријатељских веза, за сарадњу и разумевање, затим Марија Десивојевић Цветковић, подпредседник Делта Холдинга, за стратешко планирање и развој, Владимир Микић, директор компаније „Империјал Табако“, за најбољег привредника, заменик генералног директора НИС-а за правна и компаративна питања Сергеј Фоминих,затим представници Ерсте Банке, галерије САНУ, Института Торлак, Филмских новости Београд, Математичке гимназије Београд, Црвеног крста Србије, Редакције дописништва РТС-а и други.

Признање „Капетан Миша Анастасијевић“ додељује се од 2000.године у оквиру пројекта „Пут ка врху“, са циљем афирмације предузетничких вредности, стваралаштва и друштвено одговорног пословања.

Носиоци пројекта су новосадска Агенција Медија Инвент, универзитети у Новом Саду и Београду уз помоћ привредних комора у Србији.