Трофеј Београда

Београдски мото савез, под покровитељством града Београда и градске општине Сопот током августа на Тресијама, у Неменикућу, организовао је такмичење „Трофеј Београда 2014“ у брзинском мотоциклизму, бодовано за Отворени шампионат Београда за децу и омладину узраста до 18 година.

Такмичење је одржано у четири категорије и то:
  • Класа Скутера до 50 ццм
  • Скутери опен преко 50 ццм
  • Класа Акробате
  • Класа Мини-бајк

Ова манифестација је поред такмичарског показала и свој едукативни и промотивни карактер.

Екипа Дијамант Србија, представник наше земље на Светском шампионату у Немачкој – предвођена нашим најтрофејнијим мотоциклистом Драгославом Перишићем – Кулетом, на овом такмичењу је изложила и свој такмичарски мотоцикл Кавасаки припремљен за светски шампионат.

Екипа се представила у саставу: Драгослав Перишић из Аранђеловца, Горан Стојановић из Ужица и Драган Станковић из Неменикућа.

Публика, учесници и присутни медији су имали прилике да посматрају симулацију трке коју је уприличио мото клуб „Радивоје Ђурић – Фанђа“ из Сопота са пријатељима клуба, а потом и екипу Дијамант Србија која је такмичарским мотоциклом направила неколико кругова, редоследом и заменом возача предвиђеним за трку Светског шампионата, са све доливањем горива и заменом гума.