Рукометни клуб „Космај“ за понос на турниру у Словачкој

Екипе девојчица Рукометног клуба „Космај“ Раља генерација 2003. и 2005. учествовале су на међународном турниру „Кемпа 4“, који је организован у Словачкој, у граду Прешов.

На турниру је учествовало 88 екипа из 11 Европских земаља. На пут су отишли аутобусом са још три екипе из Београда 03.01.2018. Пут је прошао у најбољем могућем реду и у касним вечерњим сатима су се сместили у студенски дом, где је поред њих било још око 400 такмичара.

Екипа девојчица генерације 2003 је после три такмичарска дана и одиграних шест утакмица заузела седмо место у конкуренцији двадесет и једне екипе из девет земаља. Оствариле су победе против екипа из Словеније, Словачке, Чешке и Литваније. Оба пораза су дошла у сусретима са мађарским екипама.

Екипа девојчица генерације 2005 заузела је девето место у конкуренцији шеснаест екипа. На турниру су одиграле пет утакмица уз скор од три победе и два пораза. Победиле су домаћина из Словачке, још две екипе из Мађарске а пораз су доживеле од противника из Чешке и Мађарске.

После затварња турнира у поподневним часовима 06.01.2018. је цела екипа кренула пут Србије. Кући су стигли таман на Божић у раним преподневним часовима.

Ово учешће на међународном турниру, као и освојено седмо и девето место су заиста велики успех за наше младе рукометашице и Рукометни клуб „Космај“ Раља, као и велика част за целу нашу општину, с обзиром да су у конкуренцији озбиљних иностраних екипа показале да се и у Србији вредно ради и да се могу равноправно такмичити са свима. То свакако свим члановима клуба, играчицама, тренерима и управи даје велики подстрек да наставе са одличним радом и у наредном периоду.

За викенд, 13. и 14. jануара, им предстоји и учешће на турниру у Ади на Купу пријатељства а распоред одржавања утакмица можете видети овде. Желимо им пуно среће!