Расписује се конкурс за пројекте из области туризма

Секретаријат за привреду ће ускоро расписати конкурс за финансирање програма и пројеката из области туризма на територији Београда. Пројекте који подстичу развој туризма на читавој територији града и боље коришћење туристичких потенцијала, унапређују поједине видове туризма и доприносе оживљавању амбијенталних целина и уређењу града, као пожељне туристичке дестинације, град ће финансирати са пет милиона динара. Предност ће имати програми и пројекти који се реализују у време одржавања и за потребе учесника и гостију Универзијаде 2009, како због значаја ове спортске манифестације тако и због рационалног трошења средстава и опште штедње.

Град је прошле године за девет одабраних програма и пројеката из области туризма издвојио пет милиона динара, док је 2007. године за 15 изабраних програма и пројеката из области туризма, трговине и предузетништва издвојено седам милиона динара.

Секретаријат за привреду ће ове године на Међународном сајму туризма у Београду, који ће се одржати од 26. фебруара до 1. марта, наступити заједно са Туристичком организацијом Београда. Секретаријат за привреду је на сајму закупио штанд површине 300 квадратних метара, на ком ће ТОБ представити туристичку понуду Београда као „city break“ дестинације и конгресног центра, домаћина Универзијаде 2009, града културе, бизниса и забаве, а своје привредне потенцијале представиће и десет градских општина – Нови Београд, Врачар, Звездара, Младеновац, Сурчин, Обреновац, Лазаревац, Барајево, Гроцка и Сопот. Град ће за наступ на Сајму туризма издвојити око 750.000 динара.