Прве надокнаде трудницама крајем марта

– Очекујемo да ће прве надокнаде београдским трудницама стићи крајем марта и да ћемо наставити исплате одговарајућом динамиком. До сада смо завршили технички део обраде података – рекао је Драган Ђилас, градоначелник Београда.

Према његовим речима, крајем сваког месеца се утврђује колико су извештаја за претходни месец послодавци послали али да, нажалост, има пуно послодаваца који не шаљу своје извештаје Републичком заводу за здравствено осигурање о трудницама и њиховим боловањима, тако да постоје жене у Србији које нису добиле тај новац ни за октобар ни за новембар.

Ђилас је апеловао на све послодавце у Београду, код којих су запослене трудне жене, да ажурирају своје податке и што пре их доставе Заводу, да би надокнаде трудницама што пре биле уплаћене.

Скупштина Београда усвојила је прошлог месеца одлуку о помоћи трудницама и породиљама у Београду. Запосленим трудницама и породиљама Град ће надокнадити 35 одсто до пуног износа плате. Истом одлуком предвиђена је једнократна помоћ у износу од по 40.000 динара незапосленим трудницама и породиљама.