Потписан споразум о сарадњи са Пуховичким реоном Минске области Белорусије

Председник  градске  општине Сопот  угостио је представника Пуховичког Реона Минске области, председника Пуховичког реонског извршног комитета Каралењу Фјодора Петровича. Том приликом, потписан је споразум о сарадњи између наше општине и ове Белоруске области, у циљу развоја међусобне размене искустава у области пољопривреде, туризма, образовања, културе, спорта,  грађевинарства, социјалне политике и других области.

Споразум је потписан на период од 5 година и подразумева исказивање иницијативе  и подршке за пројекте међу предузетницима малог и средњег бизниса, образовним и здравственим установама, у области социјалне заштите, културе и уметности, омладинским организацијама, а такође између свих заинтересованих правних и физичких лица.

Председник Пуховичког реонског извршног комитета, Каралења Фјодор Петрович је истакао да реон насељава 68.000 становника, док је у самом граду насељено 22.000 становника. Највећа предузећа Белорусије као што су МАЗ и трактори Белорус, налазе се у овом реону. Изузетно је развијена пољопривреда, а главна култура је кромпир, који се даље прерађује у 50 различитих  врста производа. Такође, највеће воћарске плантаже су под јабуком, од које се прави и вино.

Општина Сопот се уврстила међу пет градова побратима овог Белоруског реона.