ПОСЕТА ЗАМЕНИКА ГРАДОНАЧЕЛНИКА ГОРАНА ВЕСИЋА СОПОТУ

Заменик градоначелника Београда Горан Весић је заједно са председником градске општине Сопот Живорадом Милосављевић, у оквиру акцијеБеоград побеђује”, путем своје покретне канцеларије, посетио Малу Иванчу, Сопот и Рогачу и разговарао са мештаним о текућим проблемима.

У свим месним заједницама је истакао да је у току реализација програма Здрава Србија за изградњу канализационе мреже којим је обухваћено 9 меснихзаједница са 3 система за пречишћавање: Мали Пожаревац, Мала Иванча, Поповић, Раља и Парцани; Сопот, Ђуринци и Неменикуће и Рогача која обухата део Неменикућа и Дучине. Град Београд завршава геодетска истраживања и експропријацију за изградњу канализације.

​Током посете је истакао да је при крају изградња резервоара за водоснабдевање у Раљи. Договорено је да се уреди школа у Малој Иванчи, као и амбуланта. Грађани су заменику градоначелника указали на проблем пружног прелаза у Малом Пожаревцу који је небезбедан и где је, нажалост, осморо људи погинуло. Уверио је присутне да ће  разговарати о томе са Железницама Србије. Од започетих пројеката у Сопоту у току је уређење Клуба пензионера чије радове финансира град Београд.

Горан Весић је такође обавестио грађане да ће Град финасирати изградњу два нова бунара за снабдевање водом.

Представнике насеља Трешња обавестио је да ће до 30. новембра бити завршено пројектовање и да одмах креће изградња водовода тако да ће до наредног лета имати воду.

Представници насеља Ковиона су обавештени да је Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу града Београда завршила тендер и изабрала извођача за водовод и резевораре. Пројектовање траје до маја што значи да се у другој половини наредне године креће са изградњом резервоара на Трешњи и код радара као и три црпне станицеи секундарне водоводне мреже.

Представнике Губеревца обавестио је да је у току пројектовање резервоара који се налази на територији општине Барајево, а из кога ће водом бити снабдевана висинска зона Лисовића, Губеревца и Баба.

Представнике Рогаче је обавестио да ће се на Тресијама изградити нови резервоар капацитета 500 кубних метара паће водоснабдевање бити још стабилније.

Везано за пројекат БГ воза преко станице Ђуринци је у току планирање и стварање услова где би за тричетиригодине градски воз превозио путнике до Београда сваких 10-12 минута у шпицу и сваких 45 минута ван шпица.

Заменик градоначелника Горан Весић искористио је своју посету да обиђе и пољопривредно газдинствопородице Марковић из Мале Иванче, на позив домаћина Добрице Марковића. Ово пољопривредно газдинство је пример успешног домаћинства које се генерацијама бави воћарством. Град Београд је ове године издвојио око 190 милиона динара за субвениције у пољопривреди, а у плану је да се следеће године издвоји  око три стотине милионадинара.

Председник Градске општине Сопот Живорад Милосављевић је изразио захвалност на посети и истакао даје од великог значаја за грађане Сопота то што су републичка, градска и општинска власт на истим таласним дужинама, да тако треба и да остане, зато што је то добитна комбинација за даље унапређење услова живота и подизање животног стандарда.