Трибина и подела ротационих светала пољопривредним газдинствима

Трибина о безбедности у саобраћају и подела ротационих светала уприличена је данас у згради општине Сопот, а пољопривредницима је током трибине ближе објашњен значај њихове употребе. На ову тему са пољопривредницима је говорио, Милан Илић из Агенције за безбедност саобраћаја.

Како би несметано стигли до њиве и били сигурни у своју, али и безбедност осталих учесника у саобраћају, пољопривредницима су подељене и табле за обележавање спорих возила. На територији Градске општине Сопот је у протеклих 10 година погинуло 7 тракториста, док је њих 15 било повређено у саобраћајним незгодама.

Циљ ове акције која је организована од стране Градске општине Сопот, Агенције за безбедност саобраћаја и Полицијске станице Сопот, јесте смањење страдалих у саобраћајним незгодама у којима су изазивачи и учесници у незгоди трактори и возачи трактора.

На трибини су презентовани најчешћи утицајни фактори који доприносе настанку саобраћајних незгода међу којима су брзина, техничка неисправност, недовољна осветљеност, алкохол, погрешно укључење у саобраћај. Такође, према истраживању 90% несрећа су последица људске грешке.