Отворене ОРЛ и очна амбуланта у Дому здравља Сопот

Од понедељка, 06.03.2023. године, почеле су са радом две амбуланте у Дому здравља у Сопоту.

Очна амбуланта, радила је повремено уз договор са лекаром. Амбуланта је опремљена са два нова уређаја, микроскопом и керато-рефрактометаром који аутоматски може открити абнормалне појаве на оку. Овај апарат омогућава прецизна мерења за пацијенте, где се добијају веома поуздани дијагностички резултати код старијих пацијената, оних који болују од глаукома (повишен очни притисак) или имају асиметричне зенице.

ОРЛ амбуланта почела је поново са радом после 5 година паузе. Опремљена је са три нова уређаја, аудиометром, тимпанометром и аспиратором. То су уређаји који служе за одређивање интензитета и фреквентног опсега звука, односно за мерење опсега здравог или оштећеног слуха, као и испитивање функције средњег уха.  ОРЛ амбуланта је раније поседовала само стари аудиоренген који је стар 50 година и није употребљаван, стога можемо рећи да је јуче први пут у Дому здравља Сопот измерена јачина нечијег слуха.

Опрему је донирала Градска општина Сопот, а председник општине је са својим сарадницима присуствовао отварању ове две специјалистичке амбуланте. У свом обраћању присутном медицинском особљу поручио је да општина увек вољна, да у оквиру својих могућности, помогне здравство и својим грађанима понуди квалитетну здравстевну заштиту, уз квалитетан кадар, који има перспективу.

Амбуланте ће радити сваког радног дана од 07 до 15 часова.