Одржана трибина „Мере подршке за развој пољoпривреде 2023“

Секретаријат за пољопривреду града Београда, расписао је Јавне позиве за доделу подстицајних средстава у области  пољопривреде. На основу Програма мера подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја опредељена су средства за области пчеларства, сточарства и прераде млека на газдинству, воћарства,повртарства и ратарства и јавни позив за набавку пољопривредне механизације, трактора и прикључних машина. Град Београд  је из свог буџета , за регистрована пољопривредна газдинства у овој години издвојио 450 милиона динара и то : за пчеларство, кошнице и опрему за пчеларе обезбеђено је 45 милиона динара субвенција, за сточарство 65 милиона динара , за воћарство,повртарство и ратарство 70 милиона динара, док је за набавку трактора и пољопривредних прикључних машина обезбеђено 270 милиона динара субвенција.

Поводом тога, данас је у великој сали Градске општине Сопот, одржана трибина „Мере подршке за развој пољoпривреде 2023“ на којој говорили Ивана Поповић, државна секретарка у Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде, Саво Павчић, секретар Секретаријата за пољопривреду Града Београда, Младен Цоларић, начелник Одељења за подстицаје, Марко Цвикић, саветник у Одељењу за подстицаје, Милица Јанковић, директорка Саветодавне стручне службе града Београда, а трибину је отворио председник Градске општине Сопот, Живорад Милосављевић.

 

Рок за достављање пријава по јавним позивима  је 21. односно 31. март 2023. године, до 15 часова. Све неопходне информације и помоћ приликом аплицирања пољопривредници могу добити у канцеларији 29 ГО Сопот. Контакт телефон је 011- 8251-211 лок.111 .

Текстове огласа и конкурсну документацију можете преузети на следећем линку:

Градски огласи, конкурси и тендери