Одржана прва по реду фијакеријада на Космају

Космај је у суботу 30.5.2015. године био центар збивања нашег краја. Наиме, у организацији Коњичког клуба „Космај“ из Сопота и градске општине Сопот, одржана је прва по реду коњичка ревија – фијакеријада. Леп и сунчан дан у природи употпунили су прелепи коњи коњичких клубова и одгајивача из целе Србије.

Фијакеријаду која је организована под окриљем Коњичког савеза Србије отворио је председник градске општине Сопот Живорад Милосављевић. Потом је уследило и такмичење изложбом арапских коња удружења одгајивача пунокрвних коња арапске расе Србије – Сапах, затим изложбом липицанера, а настављено је такмичењем у вожњи фијакера, двопрега и четворопрега, на чуњевима и вожњом фијакера у кругу. Под будним оком стручног жирија проглашавани су победници и додељивани су им трофеји.

Ова смотра дивних коња, упрегнутих у најлепше фијакере организована је са циљем да прерасте у традиционалну културно – спортску манифестацију и да промовише спорт и дружење. Велики број посетилаца и учесника, потврђује да су организатори у потпуности успели у томе.