Небојша Стефановић у посети општини Сопот

Заменик председника Владе Републике Србије и председник Градског одбора Београд Српске напредне странке, Небојша Стефановић, обишао је пољопривредно домаћинство Мирољуба и Зорана Паунића у Неменикућу.

Стефановић је истакао да је циљ Владе да сваком домаћинству које жели да ради омогући сваку врсту помоћи кроз субвенције и квалитетне услуге и тиме пружи једнаку шансу свим грађанима без обзира на место где живе.

„У месној заједници Неменикуће узгаја се око хиљаду грла стоке. То су вредни домаћини који знају шта хоће и увелико користе субвенције Владе Србије. Наш посао је да им обезбедимо још боље услове за рад и видимо шта је још потребно да учинимо за њих да би они остајали овде, да би запошљавали људе, да би и ово насеље напредовало“, рекао је Стефановић.

Он је додао да се не сме дозволити да се ико осећа као грађанин другог реда, без обзира на место где живи и позвао остале чланове Владе да обиђу места у Београду и Србији, како би се кроз директну коминикацију са грађанима упознали са проблемима на терену, али и оним што је добро урађено.

„Такав вид комуникације ће омогућити да се схвати да је брига о људима најважнија ствар коју можете да пружите“, нагласио је Стефановић.

Домаћинство Паунића узгаја 33 грла стоке и обрађује 40 хектара земље. За модернизацију механизације искористили су погодности субвенције коју Влада Србије нуди за куповину трактора.

Председник Градске општине Сопот Живорад Милосављевић је изразио захвалност на посети и истакао да је од великог значаја за грађане Сопота то што су републичка, градска и општинска власт на истим таласним дужинама, да тако треба и да остане, зато што је то добитна комбинација за даље унапређење услова живота и подизање животног стандарда.