Лето спорта

Лето које је на измаку, широм наше општине, протекло је у спортским дешавањима. Наиме, уз велико ангажовање спортских ентузијаста и помоћ градске општине Сопот, а све у циљу промоције спорта, едукације младих, афирмације спортског аматеризма и надасве дружења, организован је низ карате, кошаркашких, рукометних, спид бадмингтон, фудбалских и турнира у баскету.

Десети по реду, Меморијални карате турнир „Ђура Прокић“ одржан је у спортској сали О.Ш. „Јелица Миловановић“ у Сопоту, у организацији Карате клуба „Дипломатик“ и Београдског карате савеза. Турнир је одржан у складу са правилима Карате федерације Србије и Светске карате федерације, са такмичењима у следећим дисциплинама: кате појединачно, кате екипно, борбе појединачно, борбе екипно.

Такође, у спортској сали ОШ „Јелица Миловановић“ у Сопоту, Кошаркашки клуб „Сопот“ организовао је турнир за млађе категорије у мушкој и женској конкуренцији.

Рукометни клуб „Космај“ из Раље организовао је на свом рукометном терену турнир за две категорије и то годишта 2002. и 2003. где су учествовале и екипе из градских општина Лазаревац, Вождовац, Нови Београд.

Омладинске фудбалске школе из ФК „Сопот“ и ФК „Космај“ Раља су на својим теренима одржали турнире у великом фудбалу за млађе категорије фудбалера, на којима је учешће узело преко осамдесет екипа из целе Србије.

На спортском терену у Раљи крајем августа је одржан Спид бадмингтон турнир – Раља 2014 који је, с обзиром да се ради о младом спорту у Србији, окупио доста такмичара како из земље тако и из иностранства.

Организовани су турнири и у баскету „три на три“ у месним заједницама Сопот, Раља, Поповић и Мали Пожаревац који су окупили више од 50 екипа.

Караван турнира у малом фудбалу, у категорији играча старијих од 16 година, почео је у мају месецу хуманитарним турниром који је организован у Сопоту у сврху помоћи поплављеним подручјима, потом је настављен низом турнира у Слатини, Раљи, Рогачи, Малој Иванчи, Поповићу, Ђуринцима, Парцанима, Дрлупи, Неменикућу и Малом Пожаревцу који су окупили више од 200 екипа и више од 1600 играча.