Фестивалски дани у Сопоту

This event has ended

У понедељак, 2. јула 2018.године са почетком у 10 часова, поводом Дана градске општине Сопот, одржана je свечана седница Скупштине градске општине Сопот, на којој су додељене Златне плакете општине најуспешнијим правним лицима и појединцима за постигнуте резултате и достигнућа у различитим областима у протеклој години.

Ове године, од 3.-7. јула, на 47.Филмском фестивалу у Сопоту представиће се најновија домаћа филмска остварења из претходне године.

У току пет фестивалских дана биће приказана 23 играна филма,а у такмичарској конкуренцији за награде 15 остварења. Стручни жири у саставу: глумица Христина Поповић(председник), глумац Игор Ђорђевић и редитељ Бојан Вулетић одлучиваће који филм ће понети Grand Prix за најбољу режију, награде ,,Бата Живојиновић“ за мушку и женску улогу ,као и признање за најбољи филм. Жири публике даће свој суд о најбољем филму овогодишњег фестивала.

У оквиру манифестације ,,Дани Милована Видаковића“, у суботу, 7. јула , на Ивањдан, код манастира Тресије, са почетком у 11 часова биће одржан програм ,,Под липама манастира Тресије“.

У програму ће учествовати глумица Биљана Ђуровић и Вокални солисти- Марија Вучковић са пратњом.. Библиотека града Београда заједно са општинама Сопот и Младеновац представиће своју издавачку делатност, а Центар за културу Сопот радове са Ликовне колоније ,,Неменикуће 2018“.

У четвртак, 12. јула, са почетком у 18,00 часова , у порти цркве у Неменикућу, биће одржана манифестација ,,Петровдан у Неменикућу“.

Након јутарње свете литургије и резања славског колача у 8 часова, у 17,30 часова у цркви ће Епископ шумадијски г.Јован служити помен Миловану Видаковићу.

У програму који почиње у 18 часова након поздравне речи председника градске општине Сопот Живорада Милосављевића, учествоваће : књижевник Матија Бећковић, глумица Вјера Мујовић, у музичком делу Дивна Љубојевић и ,,Мелоди“ и КУД ,,Космај“ из из Сопота. Своје радове представиће Ликовна колонија ,,Неменикуће 2018“ .