Додела награда на свечаном затварању 50. Филмског фестивала у Сопоту

Синоћ је завршен 50. Филмски фестивал у Сопоту и овом приликом је одржана свечана додела награда јубиларног издања фестивала који је реализован у продукцији Центра београдских фестивала, уз сарадњу са Центром за културу Сопот.

Жири такмичарског програма 50. Филмског фестивала у Сопоту у саставу: Снежана Богдановић, глумица (председница жирија), Андреј Шепетковски, глумац и Раденко Ранковић професор Факултета драмских уметности, доделио је следеће награде:

Награда ГРАН ПРИ фестивала филму СТРАХИЊА БАНОВИЋ.

Награда ГРАН ПРИ фестивала додељена је продуценту Арт & Попцорн за најбољи филм СТРАХИЊА БАНОВИЋ. Награду је примио Стефан Арсенијевић, редитељ филма, са речима: „Баш сам сада размишљао како је увек лепо доћи у Сопот, први пут сам овде био 1996. конкурисао сам на ФДУ, и нису ме примили..нисам био тако добро расположен, ствари се мењају. Хвала пуно, хвала жирију на лепом образложењу и ХВАЛА!

Награда за најбољу режију ДУШАНУ МИЛИЋУ за филм МРАК.
Редитељ је примајући ову награду рекао: „Никада нисам добио лепшу награду од ове, морам да похвалим председника општине, ова статуа је стварно прави „српски Оскар“. Посебно се захваљујем жирију који је препознао наш тежак рад, и надам се да ће филм остати да живи у барем српској публици“

Награда „Мира Ступица” за најбољу женску улогу САЊИ МАРКОВИЋ.

Награда “Бата Живојиновић” за најбољу мушку улогу ПЕТРУ БЕНЧИНИ. Жири је одлучио да уз неоспорно бриљантне улоге главних протагониста филма Тома, укаже на исто тако сјајне улоге осталих глумаца и награду за најбољу мушку улогу додели Петру Бенчини за улогу доктора у филму Тома. Глумац Петар Бенчина је уз захваљивање рекао колико је срећан што је вечерас овим поводом ту: „Овај филм, ова улога и ова награда ће нас заувек везивати, хвала свима!“

НАГРАДА ЖИРИЈА публике припала је филму УСЕКОВАЊЕ.

Награда жирија публике за најбољи филм додељена је продуценту дебитантског филма УСЕКОВАЊЕ, Кошутњак филму.

Председница жирија публике Нада Савкић уручила је награду у име жирија публике.