Дани Милована Видаковића 2023

Ове године је, по двадесет и седми пут одржана манифестација „Дани Милована Видаковића’” у организацији Библиотеке града Београда, Одељења библиотеке „Милован Видаковић” Сопот, Градске општине Сопот и Црквене општине Неменикуће.

У петак, 7. јула 2023, под липама манастира Тресије одржан је програм којим је почело обележавање Дана Милована Видаковића. Након поздравне речи председника Градске општине Сопот, Живорада Милосављевића, уследио је уметнички програм у ком је учествовао глумац Милан Босиљчић и хор музичке радионице ОШ „Цана Марјановић“ из Раље, а затим је представљена издавачка делатност Библиотеке града Београда и издања општина Сопот и Младеновац.
Такође, почела је са радом и Ликовна колонија „Неменикуће 2023”, чији су радови изложени на великој петровданској изложби.

У среду, 12. јула 2023, у порти цркве Светих апостола Петра и Павла у Неменикућу, одржана је традиционална петровданска манифестација. Епископ шумадијски Господин Јован служио је помен Миловану Видаковићу. Након поздравне речи Новака Илића, протојереја и Живорада Милосављевића, председника Градске општине Сопот, који је уручио награду „Мома Димић“ Јовици Аћину за прозно дело која се додељује сваке друге године, уследио је богат програм, у којем су учествовали глумица, Весна Станковић, Етно група „Аманет“, гитариста Тодор Лазић и три ансамбла Културно-уметничког друштва „Космај“ из Сопота.