Дани Милована Видаковића 2022

Ове године је, по двадесет и шести пут одржана манифестација „Дани Милована Видаковића’” у организацији Библиотеке града Београда, Одељења библиотеке „Милован Видаковић” Сопот, Градске општине Сопот и Црквене општине Неменикуће.

У четвртак, 7. јула 2022, под липама манастира Тресије одржан је програм којим је почело обележавање Дана Милована Видаковића. Након поздравне речи председника Градске општине Сопот, Живорада Милосављевића, представљена је издавачка делатност Библиотеке града Београда и издања општина Сопот и Младеновац.
Такође, почела је са радом и Ликовна колонија „Неменикуће 2022”, чији су радови изложени на великој петровданској изложби.

У уторак, 12. јула 2022, у порти цркве Светих апостола Петра и Павла у Неменикућу, одржана је традиционална петровданска манифестација. Након поздравне речи Новака Илића, протојереја и Живорада Милосављевића, председника Градске општине Сопот, уследио је богат програм, којим је обележено сто пет година од страдања Милутина Бојића и Владислава Петковића Диса, у којем су учествовали глумци Ђорђе Марковић и Кристина Пајкић, редовни професор Филозофског факултета, Радослав Ераковић. За музички део били су задужени Раша Павловић, вокални солиста, Милован Јовичић, виолина и Владимир и Тодор Лазић – гитаре, као и Културно уметничко друштво „Космај“ из Сопота.