Далековод спаја општине Сопот и Младеновац

Председници општина Сопот и Младеновац, општинске стручне службе и представници Електродистрибуција Београд, одржали су у уторак, 29.08.2017. године  састанак на којем су договорени детаљи  изградње 17 километара далековода између Сопота и Младеновца..

Како су учесници састанка најавили нови далековод обезбедиће појачано, стабилно и континуирано снабдевање електричном енергијом за привреду и житеље две суседне општине. Далековод ће уједно бити енергетска веза Младеновца са системском мрежом напајања целог Београда. Инвеститор посла је Влада Републике Србије преко свог Јавног предузећа „Електродистрибуција Београд“. Вредност посла је око 200 милиона динара.

Владан Глишић, председник градске општине Младеновац, истакао је да је изградња далековода заједнички интерес две општине.

Небојша Радовановић, директор Дирекције планирања и инвестиција ЕДБ-а, рекао је да је приоритет овог предузећа да енергетске прилике у две општине буду стабилне и да потрошачи буду задовољни.

Живорад Милосављевић, председник градске општине Сопот, изјавио је да ће траса далековода пратити долину реке Луг, а то је маршута која је најједноставнија за извођење и гарантује најбржи завршетак радова. Он је нагласио да је од изузетне важности за две општине  што се на овај начин добија развојни потенцијал за привреду, а са друге стране грађани можда неће приметити шта је то урађено, али суштински добиће квалитет, количину, стабилност и континуитет снабдевања, односно уколико дође до испадања трафо станице из система, нестанак струје ће се брзо премостити.

 

izvor: infom.rs, mladenovacuzivo.com