Библиотека ,,Милован Видаковић“ прославила 98. рођендан

Програмом под називом ,,Књига је видик без краја“ библиотека ,,Милован Видаковић у Сопоту, у уторак 24.02.2009.године, прославила је 98 година постојања и рада.

dan biblioteke 24.02.09. 001Директор библиотеке Весна Сарић у свом уводном говору истакла је да библиотека данас располаже фондом од 52348 јединица библиотечке грађе.
Од 2004.године број уписаних корисника креће се од осам до десет посто уписаног становништва општине.
Госпођа Весна Сарић је даље навела да је у протеклој години доста урађено на аутоматизацији библиотечког пословања, инсталирана је нова компјутерска опрема и уведен интернет, урађена је имплементација БИСИС-а и уведен је електронски инвентар, тако да библиотека постаје електронски и виртуелни центар знања и информација локалне заједнице.
Библиотека ,,Милован Видаковић“ је прошле године конкурисала са пројектом ,,Санација , реконструкција и адаптација- Стари Хан“ за средства код НИП-а са циљем решавања питања простора библиотеке. Прошло је годину дана од када је ГО Сопот доделила библиотеци на коришћење објекат ,,Стари Хан“, и директор је изразила наду да ће се пронаћи средства како би библиотека свој 100.рођендан прославила у новом окружењу.


Директор Весна Сарић се посебно захвалила градској општини Сопот , јер је при адаптацији месне заједнице Раља извршена и адаптација и просторија библиотеке.
dan biblioteke 24.02.09. 002Посебна захвалност упућена је професору Радошу Љушићу и госпођи Нади Савкић који су библиотеци даривали књиге.

У програму поводом дана библиотеке учествовали су ученици ОШ,,Јелица Миловановић“ из dan biblioteke 24.02.09. 003Сопота, наставник Миле Јовановић и парох неменикућски јереј Горан Лукић.
На литерарном конкурсу за најбољи рад проглашена је песма ,,Књига је …“ ученице Александре Матијашевић из ОШ ,,Јанко Катић“ из Рогаче.
Награду поводом рођендана библиотеке добио је и најстарији корисник – деведесетогодишњи Живко Дамњановић из Неменикућа.