49. Филмски фестивал Сопот – СОФЕСТ 2021

Четрдесет девето издање Филмског фестивала у Сопоту, у извршној продукцији Центра београдских фестивала- ЦЕБЕФ-а и у сарадњи са Центром за културу Сопот, биће одржано од 11. до 17. јула 2021. у Центру за културу Сопот.

Под слоганом  ,,У предворју јубилеја“ , најпознатија традиционална културна манифестација наше општине и региона и један од најзначајнијих филмских фестивала у Републици, ове године ће имати проширени фестивалски програм.  Имајући у виду да фестивал није одржан током јула 2020. године због лоше епидемиолошке ситуације, филмски програм ће овог пута, на радост љубитеља и стваралаца филмске уметности, обухватити целокупну домаћу филмску продукцију у периоду од две године.

У току седам дана фестивала биће приказано 23 филма у такмичарском програму, 4 филма ван конкуренције, као и 4 филма за децу. Посебан додатак манифестацији ове године биће кратки филмови младих аутора.

Поред филмских пројекција Филмски фестивал у Сопоту ће имати разноврстан пратећи програм који ће садржати доделу почасних награда, панел дискусију, изложбу, концертни програм…  Као и претходних година биће уприличено свечано отварање фестивала уз дефиле филмских екипа у кочијама и ватромет.

Детаљније представљање концепта  и програма фестивала одржаће се на Конференцији за медије, 6. јула у Скупштини града Београда.